Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкін: уряд проводить багаторівневий аудит діяльності своїх попередників


Українське керiвництво проводить «багаторівневий» аудит дiяльностi уряду Юлiї Тимошенко, повiдомив сьогодні на зустрічі з закордонними ЗМІ голова Адмiнiстрацiї Президента України Сергiй Льовочкiн.

«Аудит торкатиметься кількох сфер. Аналiзується дiяльнiсть держмонополiй, система держзакупiвель, вiдшкодування ПДВ, дiяльнiсть Податкової адміністрації», – сказав Льовочкін. Окремого вивчення, за його словами, потребує витрачання коштiв, отриманих Україною вiд продажу квот на викиди парникових газiв.

«Для кожного конкретного напрямку аудиту обираються спеціалізовані установи», – заявив голова Адміністрації.

За його словами, для аудиту публiчних фiнансiв запросили структури Єврокомiсiї, мiжнародних фiнансових органiзацiй. Крiм того, як заявив голова Адмiнiстрацiї, до аудиту залучають органiзацiї, що мають досвiд розслiдувань у фiнансовiй сферi.

«Завдання цього аудиту – не схопити когось за руку, а зрозумiти реальний стан справ в економiцi, i за його пiдсумками – розробити рекомендацiї», – пiдсумував Льовочкін.

Сьогодні лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що прем’єр Микола Азаров доручає аудит діяльності її уряду компанії, яка ніколи не займалася аудиторською діяльністю. «Це дуже маленька компанія, яка надавала в тому числі послуги Моніці Левінські по захисту у всіх тих подіях, які відбувалися у Сполучених Штатах. Ця компанія не має досвіду з проведення аудиту, тому ми будемо звертатися до світової спільноти, щоб вони надали Україні поради і послуги справжніх аудиторських компаній, а не штучних таких проектів», – цитує Тимошенко її сайт.

5 травня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про те, що аудит ефективності використання бюджетних коштів у 2008-2009 роках і першому кварталі цього року проводитиме компанія Trout Cacheris, PLLC (Вашингтон). Ця компанія спеціалізується на судових процесах як у цивільному, так і в кримінальному праві.
XS
SM
MD
LG