Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відзначають день Європи


Від сьогодні упродовж тижня у вищих навчальних закладах міста проходитиме акція «Дніпропетровськ говорить іноземними мовами»: студенти спробують спілкуватися між собою на заняттях і в побуті європейськими мовами.

Водночас у школах для учнів молодших класів проводять класні години «Мандрівка країнами Європи», старшокласники беруть участь у диспутах з питань євроінтеграції«Ми маємо бути зрозумілими в Європі, а Європа – нам».

Крім того, у програмі святкувань Дня Європи у місті – велика квіткова виставка, круглі столи, конференції, концерти, мистецькі заходи.

Дніпропетровськ наразі веде переговори щодо встановлення побратимських відносин з п’ятьма містами Євросоюзу.

Як повідомили сьогодні в управлінні міжнародних зв’язків Дніпропетровської міської ради, переговори розпочали з Монпельє (Франція), Турином (Італія), Щецином (Польща), Штуттгартом (Німеччина) та Лідсом (Великобританія)

Загалом наразі Дніпропетровськ вже має 3 міста-побратими у Європі – Жиліна (Словацька республіка), Салоніки (Греція), Вільнюс (Литва).

Також у місті діють Французький, Німецький, Польський та Болгарський культурні центри.

День Європи – свято, яке відзначається 9 травня в країнах Європейського Союзу з 1950 року. В Україні День Європи відзначається з 2003 року у третю суботу травня. Основна мета – ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями, популяризація європейського культурного надбання.
XS
SM
MD
LG