Доступність посилання

ТОП новини

США кажуть, що досягли поступу з Китаєм про санкції щодо Ірану


Державний департамент США заявив учора, що чільні зовнішньополітичні діячі США і Китаю погодилися, що досягнено «значного поступу» в узгодженні нового пакету санкцій щодо Ірану через його ядерну програму.

Як повідомив речник Держдепартаменту Філіп Кроулі, державний секретар США Гілларі Клінтон і високий компартійний і державний діяч Китаю в галузі зовнішньої політики, директор головних управлінь із зовнішніх відносин і з безпеки Центрального комітету Компартії Китаю і державний радник (чільний член уряду) Дай Бінґо понад годину говорили телефоном учора ввечері на теми Ірану, а також Північної Кореї.

За словами речника, вони домовилися продовжити роботу над іще не узгодженими питаннями щодо четвертого пакета санкцій у складі «5 + 1» (п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН – США, Китаю, Росії, Франції й Великої Британії – та Німеччини).

Учора ж у Нью-Йорку продовжилися переговори представників цих країн щодо санкцій.

Іран незмінно відкидає вимоги міжнародної спільноти зупинити програму збагачення урану і звинувачення в намаганні здобути ядерну зброю і заявляє, що розвиває суто мирне використання атомної енергії, але переконливих доказів цього не надає.
XS
SM
MD
LG