Доступність посилання

ТОП новини

Карзай і Обама говорять про «єдиний фронт»


Президенти Афганістану і США після їхньої зустрічі вчора в Вашингтоні заявили про свій «єдиний фронт» у співпраці задля подолання терористичної мережі «Аль-Каїда» і розбудови стабільного і мирного Афганістану

На спільній прес-конференції після зустрічі з Хамідом Карзаєм Барак Обама заявив, що засоби інформації перебільшили напруженість у відносинах урядів двох країн і розбіжності між ними.

За його словами, війська під проводом США вже почали долати повстанський рух в Афганістані і зроблять усе можливе, щоб уникнути при цьому жертв серед цивільних.

Обама звернув увагу на поступ Карзая в боротьбі з корупцією, але наголосив, що він має ще багато зробити в цьому напрямку.

Американський керівник також привітав зусилля афганського уряду примиритися з тими членами противладного повстанського руху «Талібан», які відмовляться від насильства і зв’язків із «Аль-Каїдою» і визнають афганську конституцію, включно з повагою до прав людини.

Він також зауважив, що скорочення американського військового контингенту в Афганістані, яке розпочнеться в липні наступного року, не означатиме відмови США від своєї місії в цій країні.

Карзай, зі свого боку, заявив, що між сторонами іноді виникають розбіжності в поглядах, але все ж відносини між Афганістаном і США, на його думку, міцні й надійні.
XS
SM
MD
LG