Доступність посилання

ТОП новини

Кошторис парламенту становить близько 876 мільйонів гривень – Єфремов


Кошторис Верховної Ради України на 2010 рік, який був ухвалений сьогодні, становить 875,6 мільйона гривень, повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, цього року розмір кошторису парламенту зріс з урахуванням рівня інфляції в Україні. «Багато статей Верховної Ради фактично не фінансуються, і з деяких питань піде скорочення. І минулого року, і цього року бюджет відповідає тим потребам, які потрібні Верховній Раді», – сказав регіонал.

Депутат пояснив, що більша частина коштів парламенту йде на заробітну плату народним депутатам і утримання співробітників апарату, а також помічників депутатів.

«Абсолютна більшість грошей спрямовується в цю сферу. Дуже складна проблема – фінансування утримання будівель, розрахунки за енергоносії. Я не говорю вже про технічне забезпечення працівників депутатського корпусу», – заявив Єфремов.

За його словами, «зовсім невелика сума» виділяється на відрядження і перельоти народних депутатів. «Якщо так за великим рахунком узяти, то за один місяць депутат може використати цю суму, і надалі фінансування буде дуже проблематичним у цьому напрямі», – наголосив лідер фракції ПР.

Водночас, за його словами, в цілому, з держбюджету на фінансування Верховної Ради виділено недостатньо коштів. «Але ми всі в рівних умовах, якщо раніше збільшувалося фінансування дуже динамічно по Адміністрації Президента і по Кабінету міністрів, то на цей раз це не простежується», – сказав регіонал.

Сьогодні парламент ухвалив постанову «Про кошторис Верховної Ради України на 2010 рік». На засіданні парламенту сам документ не був представлений. Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вніс пропозицію про затвердження цього бюджету і відразу ж поставив його на голосування.

Такі дії спікера парламенту викликали обурення з боку опозиційних фракцій, які заявили, що бюджет Верховної Ради затверджений без ознайомлення з ним депутатів.

Член фракції БЮТ Володимир Бондаренко наголосив, що і бюджетний комітет не розглядав цей документ.
XS
SM
MD
LG