Доступність посилання

ТОП новини

Журналістам показали Ландіка в СІЗО


Двом представникам групи луганських журналістів дозволили сьогодні подивитися на депутата міської ради Луганська Романа Ландіка через віконце кімнати Луганського слідчого ізолятора, де він розмовляв зі своїм адвокатом і вивчав матеріали кримінальної справи, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

У слідчому ізоляторі заявили, що увечері 14 жовтня Роман Ландік перебував у своїй камері в СІЗО, і бачити його в місті не могли.

«Із 24 вересня Роман Ландік залишав СІЗО один раз, 26 вересня, коли його возили до суду для визначення запобіжного заходу», – стверджує начальник Луганського СІЗО Ярослав Мазанов.

Днями з’явились повідомлення, що 14 жовтня Романа Ландіка могли бачити на волі на вулицях Луганська.

Раніше керівник прес-служби обласного управління з питань виконання покарань Юлія Однобокова повідомляла Радіо Свобода, що Роман Ландік ніколи не утримувався в слідчому ізоляторі Луганська, а перебував в ізоляторі тимчасового утримання Ленінського районного відділку міліції міста.

Романа Ландіка, депутата міської ради Луганська і сина народного депутата Володимира Ландіка (фракція Партії регіонів), нещодавно повернули до України після його екстрадиції з Росії, де його затримали після оголошення в розшук і порушення кримінальної справи за статтею про хуліганство. На початку липня Ландік-молодший у ресторані побив дівчину; відеозапис побиття був поширений в інтернеті.

Романа Ландіка після його вчинку виключили з Партії регіонів і з її фракції в Луганській міськраді, але він залишається депутатом цієї міськради.
XS
SM
MD
LG