Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затвердили новий склад керівництва радіо «Ехо Москви»


У Росії позачергові збори акціонерів провідної ліберальної радіостанції країни «Ехо Москви» затвердили сьогодні новий склад ради директорів після дострокового розпуску її попереднього складу на вимогу чільного провладного акціонера.

До нового складу ради директорів не потрапив жоден журналіст.

Зокрема, з попереднього складу були вилучені головний редактор станції Олексій Венедиктов, його заступник Володимир Варфоломеєв, а також незалежні директори – науковий керівник Вищої школи економіки Євген Ясін і перший заступник голова ради Дослідницького центру приватного права Олександр Маковський.

У керівництві станції заявляють, що ці зміни не відобразяться на редакційній політиці, бо її за статутом визначає головний редактор, а ним залишається Венедиктов.

У середині лютого головний акціонер «Еха Москви», російський холдинг «Газпром-Медіа», споріднений із підконтрольним державі газовим монополістом «Газпромом», який володіє 66% акцій, висунув вимогу достроково розпустити раду директорів радіостанції, пояснивши її «внутрішньокорпоративними процедурами» й заявивши, що зміни в керівництві не вплинуть на редакційну політику. Олексій Венедиктов тоді заявив, що вважає несподіване рішення власників станції здійснити зміни в її керівництві спробою «взяти під контроль» її висвітлення підготовки і проведення президентських виборів 4 березня, в яких урешті переміг нинішній прем’єр-міністр Володимир Путін. У січні Путін заявляв, що «Ехо Москви» його «обливає лайном зранку до вечора».
XS
SM
MD
LG