Доступність посилання

ТОП новини

Україна виконає зобов’язання перед Радою Європи – Грищенко


Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко знову заявив у п’ятницю, що Україна «віддана зобов’язанням», які взяла на себе як член Ради Європи, і виконуватиме їх у міру того, як ухвалюватиме необхідні для цього рішення, в першу чергу в Верховній Раді.

За його словами, критика на його адресу з боку співдоповідачів Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи в справах України Марієтти де Пурбе-Лундін і Майліс Репс могла мати за причину непорозуміння. Як сказав міністр, у них виникла дискусія щодо різних тлумачень і способів виконувати зобов’язання членів Ради Європи, і, можливо, ця дискусія і призвела до того, що одна зі співдоповідачів «не зовсім зрозуміла, про що йшлося».

У четвер Марієтта де Пурбе-Лундін після зустрічі з міністром заявила, що була «шокована» його словами і «тим, як він це сказав», коли Костянтин Грищенко, за її словами, заявляв, що Україна «може робити все, що завгодно», і навіть не виконувати ні резолюцій ПАРЄ, ні рекомендацій Моніторингового комітету. Вона повторила це і в інтерв’ю Радіо Свобода.

Натомість в МЗС заявили, що міністр говорив якраз про виконання зобов’язань України. Здивування словами співдоповідачів висловлював і сам Грищенко.
XS
SM
MD
LG