Доступність посилання

ТОП новини

Посол Франції з прав людини каже про політичну мотивацію обвинувачення у справі ЄЕСУ


У січні Франсуа Зімере вже намагався зустрітися з Тимошенко
У січні Франсуа Зімере вже намагався зустрітися з Тимошенко
Посол Франції з прав людини Франсуа Зімере вважає, що процес у справі «Єдині енергетичні системи України», в якій Юлія Тимошенко є обвинуваченою, має політичний характер. Про це він сказав журналістам у суді Харкова, де розглядається справа.

«Політична мотивація обвинувачення не викликає сумнівів», – зазначив Франсуа Зімере. Він також висловив стурбованість станом здоров’я колишнього українського прем’єра та умовами її лікування у колонії. «Якщо вона не може здійснити права на лікування, вона не може себе захистити. Це загальноприйняті правила, що стосуються прав людини», – наголосив посол Франції з прав людини.

Франсуа Зімере повідомив журналістам, що сьогодні ще раз спробує відвідати Юлію Тимошенко у колонії. За його словами, раніше він подав усі необхідні документи, однак відповіді не отримав.

Сьогодні у справі про діяльність корпорації ЄЕСУ розпочалося попереднє слухання. Юлія Тимошенко на засіданні відсутня, у своїй заяві до суду з цього приводу вона послалася на тяжкий стан здоров’я.
XS
SM
MD
LG