Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко підтримує приєднання до об’єднаної опозиції «УДАРу» і «Свободи»


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко виступає за об’єднання опозиційних сил в єдиний список на базі однієї партії на майбутніх парламентських виборах. Про це вона сказала в інтерв’ю тижневику «Дзеркало тижня» (редакція передала запитання екс-прем’єру у колонію місяць тому).

«Найголовніша загроза – це самостійний похід (на виборах-2012 – ред.) «УДАРу» та «Свободи»», – зазначила Тимошенко.

За її словами, лідер партії «УДАР» Віталій Кличко і лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок впевнені, що подолають 5-відсотковий прохідний бар’єр до Верховної Ради з великим запасом. «Я теж впевнена, але трохи розбираюся в українській політиці і розумію, що жорсткі методи фальсифікацій для того і застосовуються, щоб не дати цим двом партіям пройти до Верховної Ради, навіть якщо фактично вони наберуть необхідну кількість голосів», – наголосила вона і додала, що підтримує об’єднання опозиції «в єдиний список на базі однієї партії».

На думку Тимошенко, об’єднання партії «Батьківщина» з «Фронтом змін», «Народною самообороною», «Реформами і порядком» та Народним Рухом України є дуже сильним об’єднавчим кроком.

При цьому вона наголосила: «Коли я говорю про єдину опозицію, то маю на увазі об’єднання в один партійний список, крім перерахованих вище партій, ще й «УДАРу», «Свободи», «Громадянської позиції», «Нашої України» на чолі з Валентином Наливайченком. Вважаю, що це єдино можливий формат участі опозиції в парламентських виборах, принаймні, в тому разі, якщо ми хочемо перемогти і зберегти країну».

Парламентські вибори в Україні заплановані на жовтень. Відповідно до нового закону, партіям заборонено об’єднуватися в блоки, встановлено 5-відсотковий прохідний бар’єр замість колишніх 3%, окрім того, вибори відбудуться за змішаною системою (50% депутатів оберуть за партійними списками, 50% – у мажоритарних округах).
XS
SM
MD
LG