Доступність посилання

ТОП новини

Чехія не готова ратифікувати Угоду про асоціацію України з ЄС – міністр закордонних справ


Міністр закордонних справ Чеської Республіки Карел Шварценберґ заявляє, що його країна не збирається ратифікувати Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, навіть якщо вона буде узгоджена та підписана. Про це він сказав в інтерв’ю Deutsche Welle.

«Зараз ні. Я думаю, що в інший час так, але не зараз. Пізніше», – зазначив Шварценберґ на запитання, чи буде ратифіковано таку угоду.

Офіційна Прага не вважає, що на даному етапі Україна відповідає базовим політичним цінностям і правилам євроспільноти, таким як верховенство закону, демократія, розумне управління, громадянське суспільство. Також у Чехії сподіваються, що в Україні будуть створені рівні умови для всіх учасників майбутніх парламентських виборів 2012 року.

Справи українських політиків Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та ще багатьох, які перебувають нині за ґратами в Україні, «викликають багато негативу», повідомив Шварценберґ.

«У Європейському Союзі таке враження, що судова влада в Україні працює за політичним замовленням. Це робить неможливим майбутнє членство країни в ЄС»,– зазначив міністр.

Шварценберґ був серед п'яти міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, які нещодавно опублікували відкритого листа у The New York Times щодо стану демократії в Україні.

Переговори щодо угоди про асоціацію з ЄС Україна розпочала у 2007 році. 19 грудня минулого року на саміті Україна-ЄС сторони оголосили про завершення переговорів щодо угоди про асоціацію, 30 березня її парафували. Наступний процедурний етап перед ратифікацією, підписання, ще не починався.
XS
SM
MD
LG