Доступність посилання

ТОП новини

Власенко поскаржився прокурору на обмеження спілкування з Тимошенко з «надуманих причин»


Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що його не пустили до підзахисної в Качанівську колонію під приводом санітарного дня, щоб дезінформувати суспільство.

«Мене сьогодні не допустили до Юлії Володимирівни, мотивуючи це тим, що нібито в колонії санітарний день. Для мене абсолютно зрозуміло, що вони хочуть прикрити те, що відбувалося в ніч із п'ятниці на суботу і в неділю, хочуть дезінформувати українське суспільство, тому з надуманих причин не допускають захисників до Тимошенко. Але головне – вони хочуть відвернути увагу від того, що в Україні розпочався другий етап політичних репресій, і від надуманих звинувачень, які висувають Юлії Володимирівні, а також не давати їй можливості належним чином підготуватися до свого захисту», – сказав Власенко журналістам біля колонії в понеділок.

Він також повідомив, що звернувся із заявою до прокурора області, в якій зазначив, що санітарний день не передбачено українським законодавством, і захисника не можна обмежувати в спілкуванні з підзахисною.

Раніше начальник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін повідомив, що в понеділок у закладі санітарний день. А згідно з правилами, цього дня не проводять короткострокові побачення, зустрічі адвокатів зі своїми підзахисними, а також не приймають передачі для засуджених.
XS
SM
MD
LG