Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті забороняють низку неурядових організацій зі США


Військова влада Єгипту відмовилася надати дозвіл на діяльність у країні восьми неурядовим організаціям, які походять зі США, повідомили сьогодні державні засоби інформації.

За цими повідомленнями, Міністерство соціальних справ відхилило запити цих організацій, бо вирішило, що їхня діяльність «порушує суверенітет Єгипту».

Серед організацій, які втрачають право на діяльність у Єгипті, є й Центр Картера, який спостерігав за минулорічними парламентськими виборами і мав намір спостерігати і за цьогорічними президентськими. За словами аналітиків, усунення спостерігачів Центру Картера ставить під сумнів довіру до прозорості цих виборів.

У Єгипті і у світі набув широкого розголосу процес над більш як 40 працівниками недержавних організацій, зокрема, філій кількох американських і німецької, серед яких і іноземці – їх звинувачували в незаконному, з погляду Єгипту, отриманні коштів із-за кордону і в діяльності без належного дозволу влади.

Деякі з цих організацій пропонували тренінги з передвиборної агітації для політичних активістів і кандидатів на парламентських виборах. Нинішній військовий режим Єгипту звинувачує неурядові організації, які відіграли важливу роль у демократичному русі, в прислужництві іноземним інтересам.
XS
SM
MD
LG