Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії колишній сенатор голодує на підтримку Тимошенко


Колишній чеський сенатор Властіміл Сегнал уже чотири дні тримає голодування на знак підтримки колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, повідомили сьогодні чеські засоби інформації.

Чеський діяч каже, що своїм кроком намагається досягти того, щоб про стан правової системи в Україні більше дізнались його співгромадяни.

Як заявив Властіміл Сегнал чеському агентству ČTK, президент Чехії Вацлав Клаус мав би відвідати свого візаві з України Віктора Януковича, щоб із ним поговорити про ув’язнену Юлію Тимошенко.

Він каже, що ще не знає, коли закінчить своє голодування, але наразі планує тримати його, доки голодує Тимошенко.

На думку Сегнала, бойкот європейськими політиками української частини Євро-2012 – погана ідея: політики й дипломати мали б, навпаки, їздити до України й вимагати від Януковича «слушного процесу» для Тимошенко.

Властіміл Сегнал почав голодування в неділю, лише п’є воду. З Юлією Тимошенко він зустрічався у 2004 році, під час Помаранчевої революції.

Властіміл Сегнал обирався до Сенату, верхньої палати парламенту Чехії, у 2004 і 2010 роках від нині владної правої Громадянської демократичної партії. У Сенаті він був головою Комісії з підтримки демократії у світі. Зараз є приватним підприємцем.

Також сьогодні голова нижньої Палати депутатів парламенту Чехії Мірослава Нємцова звернулась із закликом до жінок-депутатів цієї палати, щоб вони поставили свій підпис під листом до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина. У листі мовиться про потребу дотримання прав людини в Україні й гуманного ставлення до колишнього прем’єра Юлії Тимошенко і висловлена стурбованість повідомленнями про її стан.
XS
SM
MD
LG