Доступність посилання

ТОП новини

Китайський активіст Чень Ґуанчен попросив про допомогу членів Конгресу США


Чень Ґуанчен і представник Держдепартаменту США Курт Кемпбелл
Чень Ґуанчен і представник Держдепартаменту США Курт Кемпбелл
Незрячий китайський правозахисник Чень Ґуанчен зателефонував учасникам слухань в американському Конгресі з проханням допомогти йому та його родині отримати притулок у США. Чень Ґуанчен здійснив дзвінок із лікарні у Пекіні, куди його доправили раніше цього тижня.

«Я хочу приїхати у США, щоб відпочити», – сказав китайський активіст і додав, що продовжує перейматися долею своєї родини. Чень Ґуанчен наголосив, що хоче зустрітися з державним секретарем США Гілларі Клінтон, яка нині перебуває з візитом у Пекіні, щоб особисто попросити у неї про допомогу.

Наприкінці квітня Чень Ґуанчен втік з-під домашнього арешту, куди його помістили, як він казав, за активну громадську діяльність: він зокрема постійно інформував суспільство про примусову стерилізацію китайських жінок у рамках державної програми з обмеження приросту населення. Після втечі китайський правозахисник якийсь час переховувався у диппредставництві США у Пекіні, однак потім був змушений залишити посольство. Чень Ґуанчен заявив, що просить США надати йому політичний притулок.
XS
SM
MD
LG