Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані стався новий напад людей в афганських одностроях на міжнародні сили


Багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані повідомили в суботу, що двох їхніх військовослужбовців убили цього дня нападники в одностроях поліції Афганістану.

Як мовиться в повідомленні, ще немає певності, чи йдеться дійсно про членів афганської поліції, чи про перевдягнених повстанців.

Громадянства загиблих у нападі, що стався в неуточненому місці «на півдні Афганістану», в міжнародних силах не називають.

Раніше в суботу афганські урядовці повідомляли, що один британський військовик загинув і ще один був поранений, коли двоє членів афганської поліції відкрили по них вогонь на військовій базі в провінції Гельманд на півдні країни. За цими повідомленнями, в сутичці також загинув один із нападників, а інший був поранений.

Минулої неділі в схожому інциденті в Афганістані загинув військовий міжнародних сил від нападу людини в однострої армії Афганістану.

Серед афганців існує негативне ставлення до іноземних військ, перш за все до американських, які становлять основу міжнародних сил. Його ще посилили інциденти останніх місяців зі спаленням примірників Корану на базі американських військ в Афганістані чи напад військового зі США на мирних афганських селян, який убив 17 людей.
XS
SM
MD
LG