Доступність посилання

ТОП новини

Депутати з «БЮТ-Батьківщини» залишили Раду і вирушили до Вищого спецсуду


Народні депутати з фракції «БЮТ-Батьківщина» залишили сесійну залу парламенту, щоб взяти участь у засіданні Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ у «газовій справі» колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Перед тим як залишити сесійну залу, лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін зазначив, що фракція припинила блокування парламенту, оскільки сьогодні відбувається розгляд касаційної скарги. «Ми більше не довіряємо українському судочинству. Своєю присутністю під час розгляду касації ми підтримуємо нашого лідера», – сказав Кожем’якін.

Сьогодні, 15 травня, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ розпочав розгляд касаційної скарги захисту колишнього прем’єра Тимошенко на вирок Печерського районного суду Києва та рішення Апеляційного суду Києва у «газовій» справі.

Близько 300 активістів партії «Батьківщина» пікетують приміщення Вищого спеціалізованого суду. Люди вишикувались вздовж вулиці Пилипа Орлика, на якій знаходиться приміщення суду. Вони тримають прапори партії «Батьківщина», скандують «Юлі – волю!» та «Зека – геть!». Також вони тримають плакати з написами: «Досить, хам, з народом грати, правду не сховать за ґрати!».

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. У грудні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив це рішення. 22 січня 2012 року захист Тимошенко звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних та цивільних справ з касаційною скаргою на рішення судів першої та другої інстанції у «газовій» справі.
XS
SM
MD
LG