Доступність посилання

ТОП новини

Суд перегляне рішення про покарання екс-депутату, якому за вбивство дали 2 роки умовно


У Дніпропетровську апеляційний суд перегляне вирок Довгинцівського райсуду Кривого Рогу у справі екс-депутата Софіївської районної ради, який із автомата розстріляв чоловіка на очах у його родини і отримав за це два роки умовно. Про це заявила прокурор області Наталія Марчук.

За словами Наталії Марчук, 12 червня буде розглянута касаційна скарга на вирок Довгинцівського суду. Держобвинувачі виступають за те, щоб справу було перекваліфіковано зі статті «Перевищення самооборони» на статтю «Умисне вбивство», санкція якої передбачає покарання до 14 років позбавлення волі.

Інцидент стався влітку 2010 року. За даними слідства, 25-річний мешканець Софіївського району Олександр Югай разом із дружиною та маленьким сином відпочивав біля ставка і посварився з охоронцем водойми через неправильно припарковане авто. Після сварки родина поїхала додому. Четверо молодиків, серед яких був і депутат Софіївської райради Олександр Таран, поїхали навздогін. Вже вдома молодий чоловік виніс із будинку рушницю і зробив попереджувальний постріл у повітря. Депутат відповів смертельним пострілом із автомата. Молодий чоловік загинув на місці, на очах рідних.

У березні 2012 року Довгінцівського районного суду Кривого Рогу засудили екс-депутата на два роки умовно і випустили на волю прямо із зали суду. Вища рада юстиції розпочала перевірку дій суддів, які ухвалили це рішення.
XS
SM
MD
LG