Доступність посилання

ТОП новини

Янукович Путіну: Україна далі наполягає на тристоронньому газотранспортному консорціумі


Янукович і Путін зустрілися в Кремлі 15 травня 2012 року вперше обидва як президенти
Янукович і Путін зустрілися в Кремлі 15 травня 2012 року вперше обидва як президенти
В України далі залишається мета створити тристоронній газотранспортний консорціум з участю України, Росії і Європи, заявив сьогодні Президент України Віктор Янукович після зустрічі в Москві зі своїм російським колегою Володимиром Путіним.

За його словами, Україна вважає, що не в змозі модернізувати свою газотранспортну систему самостійно.

При цьому Янукович наголосив, що Україну не влаштовує нинішня ціна на російський газ, і вона веде переговори з іншими партнерами щодо можливостей закуповувати в них газ. Україна не має таких грошей, щоб платити за такий дорогий газ, як російський, сказав він.

Президент додав, що, коли Україна матиме диверсифіковані джерела постачання газу, вона зможе обирати, хто дасть кращу ціну.

Наразі ж, сказав він, Україна не відмовляється від своїх російських партнерів.

Як сказав Янукович, Росія добре розуміє позицію України й зацікавлена продавати їй «більше газу». Він висловив сподівання, що інтереси двох сторін «у якійсь точці збігатимуться».

Віктор Янукович перебуває сьогодні з візитом у Москві, в перебігу якого він уперше зустрівся як Президент України з Володимиром Путіним як головою російської держави. Янукович також бере участь у неформальному саміті СНД.
XS
SM
MD
LG