Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко планує судитися з МОЗ і пенітенціарною службою


Захист екс-прем’єра Юлії Тимошенко завтра планує подати позов до суду щодо поширення персональних даних до Міністерства охорони здоров’я і Державної пенітенціарної служби України. Про це повідомив захисник Тимошенко, депутат Сергій Власенко.

За його словами, медики та тюремники поширили інформацію про графік лікування та раціон харчування його підзахисної, що є неприпустимим.

«Раціон харчування і графік перебування Юлії Тимошенко в медзакладі – це інформація медичного характеру і персональна інформація, згоду на поширення якої Тимошенко не давала», – сказав Власенко.

Подати позов планують завтра до адміністративного суду Києва. Окрім цього, захисники Тимошенко планують звернутися до Генпрокуратури із заявою. У документі вони попросять визнати незаконною відеозйомку в лікарні Укрзалізниці.

«Це є аморальним і неприпустимим у цивілізованій європейській державі. Відповідно до Європейської конвенції з прав людини це прирівнюється до катувань», – сказав Власенко.

Сьогодні ж Державна пенітенціарна служба наголосила, що встановлення відеоспостереження в палаті ув’язненої відповідає українському законодавству і європейським нормам.

Учора представник пенітенціарної служба також заявляв, що оприлюднений графік лікування Тимошенко не є конфіденційною інформацією, а опублікувати його змусила «провокація» з боку Власенка.

Учора ж засуджена до 7 років позбавлення волі Юлія Тимошенко на знак протесту проти оприлюднення її розпорядку дня відмовлялася від лікувальних процедур, але сьогодні погодилася поновити їх.
XS
SM
MD
LG