Доступність посилання

ТОП новини

Українки виступили проти заборони абортів (ВІДЕО)


Українки вимагають легальних абортів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Законопроект про заборону абортів в Україні, який зараз розглядає парламентський комітет з правової політики, зробить переривання вагітності кримінальним бізнесом, вважають учасники акції протесту, які пікетують парламентський комітет з питань правової політики з вимогою відкликати законопроект.

Протестувальники, що представляють декілька громадських організацій, скандували «Моє тіло – моє діло», і тримали в руках плакати на зразок «Я не за аборт, я – за вибір».

Бажання окремих депутатів заборонити аборти грубо порушує Конституцію, оскільки є втручанням в особисте і сімейне життя, вважає одна з учасниць громадської організації «Феміністична Офензива» Олена Дмитрик.

«Цей законопроект ніколи не знизить кількості абортів. Бо з абортами треба боротися запровадженням сексуальної освіти, доступною контрацепцією і головне – забезпеченням нормального рівня життя», – сказала Дмитрик.

Організатори протесту проти законопроекту, зареєстрованого депутатом від БЮТ Андрієм Шкілем, закликали парламент не втручатись у приватне життя, а краще будувати дитячі садки, оплачувати декретні відпустки і забезпечувати медичне обслуговування.
XS
SM
MD
LG