Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: права людини порушують у 155 країнах


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International оприлюднила у четвер щорічну доповідь про становище з правами людини в світі. На 300 сторінках доповіді зафіксовані порушення прав у 155 країнах світу з січня по грудень минулого року.

Правозахисники особливо критикують владу Росії, звертаючи увагу на порушення свободи слова і зібрань, безпідставні арешти активістів та лідерів опозиції після масових протестів у грудні минулого року. Йдеться також про численні порушення в ході виборів до Держдуми, корупцію, ситуацію з дотриманням прав людини на Північному Кавказі.

Гострої критики за порушення прав людини в доповіді зазнали такі країни, як Китай, Білорусь, Узбекистан, Туркменистан та Іран.

Amnesty International, зокрема, пише про становище в Сирії, звинувачуючи сірійську владу в «тортурах» і застосуванні «смертельної зброї».

Щодо України, в доповіді звертають увагу на безкарність за вживання тортур, які, на думку правозахисників, є головною проблемою правоохоронної системи України. «У країні зберігалася атмосфера безкарності міліцейського свавілля. Цьому сприяли структурні недоліки правоохоронних органів: корупція, порушення, допущені при розслідуванні злочинів, учинених співробітниками міліції», – мовиться у звіті Amnesty International.
XS
SM
MD
LG