Доступність посилання

ТОП новини

Медична галузь деградує (огляд преси)


Київ – Якщо в Україні заговорили про мову, це означає, що скоро вибори, констатує газета «День». Це розуміє дедалі більше громадян, переконані газетярі. Особливо з подачі Партії регіонів. Нині вони намагаються впритул наблизитися до своєї улюбленої теми та ухвалити закон, який фактично запроваджує в окремих областях другу державну – російську. Невже представники влади сподіваються компенсувати таким чином відсутність обіцяної модернізації країни? – не може збагнути видання. Стаття називається «Регіонали продовжать «скандал».

Експерти прогнозують: через чотири роки кількість інтернет-користувачів у світі зросте від одного до шести мільярдів. Яка в цьому заслуга і який виграш України? Як пише газета «День», за 20 років незалежності держава з одним із найвищих інтелектуальних потенціалів світу так і не спромоглася навчитися правильно позиціонувати свій інтелект і заробляти на ньому. Чи не тому, незважаючи на те, що українські програмісти входять у топ-10 найкращих фахівців світу, країна досі фактично не має жодного конкурентоспроможного ІТ-бренду на міжнародному ринку? Про це йдеться в матеріалі «Як просувати свій інтелект».

До Верховної Ради для ухвалення у другому читанні внесений проект нового Трудового кодексу. Газета «Вечірні вісті» переконує, що людей намагаються загнати у повну залежність до роботодавця. Коаліційна більшість має намір збільшити робочий день і розширити перелік підстав для звільнення. Докладніше з коментарями видання пропонує ознайомитись у статті «Кодекс рабської праці».

Введення податку на нерухомість, який повинен був з’явитися вже з 1 липня, відклали на півроку – до 2013-го. Причини, як пояснює газета «Факти», досить вагомі: починаючи з незнання людей про те, що, скільки і за яку нерухомість доведеться платити, і закінчуючи неготовністю компетентних органів нараховувати і стягувати податок. Проте експерти видання стверджують, що простим перенесенням термінів проблеми нового податку не вирішити.

Медична галузь деградує, а під гаслом реформування фактично закриваються лікарняні заклади, особливо в сільській місцевості, стверджує газета «Голос України». Передача фельдшерсько-акушерських пунктів на утримання районних бюджетів призвела до погіршення ситуації. Бо якщо раніше громада дбала хоча б про мінімальне фінансування, то тепер їм перепадає тільки те, що «протече крізь пальці» з районного бюджету. Відтак у багатьох із них відсутні навіть медикаменти для надання першої допомоги, наголошує видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG