Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії посланець ООН Аннан проведе переговори з президентом Асадом


Після прибуття до Дамаска Кофі Аннан мав розмову з керівником місії спостерігачів Робертом Мудом
Після прибуття до Дамаска Кофі Аннан мав розмову з керівником місії спостерігачів Робертом Мудом
Сьогодні мають відбутися переговори спеціального представника ООН і Ліги арабських держав у Сирії Кофі Аннана з президентом Сирії Башаром Асадом.

У понеділок після прибуття до Дамаска Аннан закликав сирійську владу вдатися до «рішучих кроків» – щоб засвідчити серйозне ставлення до наміру мирно вирішити кризу в країні і створити «контекст для вартого довіри політичного процесу».

Водночас він наголосив, що заклик до миру стосується не тільки влади Сирії, але кожного, хто має зброю.

Кофі Аннан також заявив, що був «вражений» різаниною в сирійському регіоні Хула минулої п’ятниці, в якій загинули не менш як 108 цивільних людей, переважно дітей і жінок.

У понеділок Велика Британія і Росія домовилися посилити тиск на владу Сирії, щоб домогтися від неї вивести важке озброєння з населених пунктів після масового вбивства цивільних у регіоні Хула.

Спостерігачі ООН заявляють, що більшість жертв у Хулі загинула внаслідок обстрілу з важкої артилерії і танків, які мають тільки урядові війська. Інша частина жертв була вочевидь розстріляна. Дамаск звинувачує в різанині неуточнених «терористів» або й прямо опозицію і заявляє про свою непричетність.
XS
SM
MD
LG