Доступність посилання

ТОП новини

МВФ не дав Україні грошей через корупцію – Лановий


Володимир Лановий
Володимир Лановий
Місія МВФ приїздила в Україну для формальної підтримки контактів, а не для надання кредиту: корупційні скандали та коливання України між ЄС та ЄврАзЕс роблять неможливим отримання чергового траншу від МВФ. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода учасник переговорів з представниками МВФ, економіст та народний депутат від НУНС Володимир Лановий.

«Все це спонукало західну спільноту до того, що треба обережніше ставитися до фінансування української влади. Плюс додалася інформація про те, що зрозуміло для всіх у світі, що українська влада є висококорумпованою, що інтереси повернення мільярдів Фірташу важливіші, ніж національна економіка. Газ минулого року закуповувався у великих обсягах на шкоду українській економіці, але в інтересах окремих фінансово-промислових груп. Був стокгольмський суд, коли перед інтересами окремої компанії фактично здали інтереси держави», – зазначив він.

МВФ завершило черговий візит в Україну 28 травня. У МВФ тоді наголосили, що для того, щоб отримати черговий транш від МВФ, Україна мусить підвищити тарифи на газ і тепло для населення.

Українська влада називає боротьбу з корупцією у країні одним із пріоритетних напрямків роботи. Раніше цього місяця Президент України Віктор заявив, що питання корупції сьогодні «є одним з гальм розвитку нашої держави».
XS
SM
MD
LG