Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську власників небезпечних собак зобов’язали застрахуватись


У Дніпропетровську сесія міської ради ухвалила Правила утримання домашніх тварин, яких упродовж кількох років домагалися захисники прав тварин..

Згідно з правилами, дніпропетровцям тепер заборонено вирощувати собак і котів з метою видобутку з них шкур і м’яса. Також заборонено вигулювати собак у стані алкогольного сп’яніння, приводити домашніх тварин на дитячі майданчики; собакам заборонили гучно гавкати з 22.00 до 8.00.

Також дніпропетровцям тепер доведеться зареєструвати своїх собак, власникам потенційно небезпечних порід – застрахуватися на випадок «спричинення шкоди собаками третім особам».

Опозиція ухвалене рішення розкритикувала. Як зазначив депутат від «Фронту Змін» Вадим Гетьман, правила поводження з домашніми тваринами не відповідають законодавчим нормам України та міжнародним вимогам. За його словами, у них відсутні важливі пункти щодо заборони використання тварин задля збирання пожертвувань, заборони використання тварин у якості виграшів та подарунків тощо.

Пункт про обов’язкове страхування собак потенційно небезпечних порід, як зазначив депутат, неможливо виконати: жодна страхова компанія не страхує відповідальність власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна їхніми домашніми улюбленцями.
XS
SM
MD
LG