Доступність посилання

ТОП новини

Moody’s прогнозує зниження темпів зростання ВВП України до 2,5-3 відсотків


Міжнародне рейтингове агентство Moody’s прогнозує в 2012 році зниження темпів зростання валового внутрішнього продукту України до 2,5-3,0% з 5,2% в 2011 році. У зв’язку з цим воно зберігає негативний прогноз розвитку банківської системи України, говориться в повідомленні агентства.

На думку Moody’s, проблеми в світовій економіці призвели до зниження попиту на український експорт, включаючи металургійну продукцію, що, у свою чергу, призвело до уповільнення темпів економічного зростання країни.

Слабке економічне зростання, прогнозує рейтингове агентство, стримуватиме збільшення кредитоспроможності українських банків упродовж найближчих 12-18 місяців. На розвиток банківської системи також негативно впливатиме вантаж прострочених кредитів і недостатня доступність фінансових ресурсів.

Агентство при цьому прогнозує зниження частки «проблемних» кредитів до 35% до кінця 2012 року із близько 40% наприкінці 2011 року.

Як повідомляв раніше Нацбанк, банківська система країни, якій цього року вдалося відновити прибуткову діяльність після трьох років збитків, у квітні скоротила сумарний чистий прибуток до 80 мільйонів гривень з 490 мільйонів у березні.

У квітні найбільший кредитор України – Міжнародний валютний фонд –погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2012 році з 4,8% до 3%. Європейський банк реконструкції і розвитку чекає в 2012 році зниження темпів зростання української економіки до 2,5%, але прогнозує прискорення зростання ВВП у 2013 році до 4,0%.

У грудні 2011 року агентство Moody’s погіршило прогноз щодо суверенного рейтингу України зі «стабільного» до «негативного».
XS
SM
MD
LG