Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція передасть Януковичу вимогу ветувати мовний закон у разі його ухвалення


Арсеній Яценюк під стінами Верховної Ради після ухвалення законопроекту
Арсеній Яценюк під стінами Верховної Ради після ухвалення законопроекту
Представники націоналістичних партій прибули на Банкову до Адміністрації Президента, щоб вручити главі держави Вікторові Януковичу листа з вимогою ветувати мовний закон у разі його ухвалення.

Відповідне рішення про передачу такого звернення Януковичу було ухвалено представниками націоналістичних сил та депутатами Львівської обласної ради сьогодні біля будівлі Верховної Ради. Наразі на вулиці Банковій перебувають близько 400 представників націоналістичних сил.

Тим часом прихильники опозиційних партій продовжують пікетувати парламент, незважаючи на дощ. Учасників акції опозиції дещо поменшало, але вони продовжують стояти на вулиці Грушевського від Кабінету Міністрів до будівлі Верховної Ради. Як і раніше, вони відокремлені від прихильників Партії регіонів міліцейськими кордонами.

Сьогодні депутати ухвалили у першому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики», ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком. У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України.
XS
SM
MD
LG