Доступність посилання

ТОП новини

На майдані Незалежності між прихильниками опозиції і беркутівцями сталася сутичка


На майдані Незалежності в Києві між прихильниками опозиції на чолі з народними депутатами від «БЮТ-Батьківщини» і НУНС і співробітниками спецпідрозділу «Беркут» сталася сутичка.

Протестувальники повалили дві секції металевого паркану, який оточує фан-зону Євро-2012. Однак упродовж кількох хвилин «Беркутові» вдалося витіснити їх на перехрестя вулиць Інститутська і Хрещатик. Рух транспорту в напрямку Європейської площі ускладнений.

Загалом близько 500 прихильників опозиції, які виступають на захист української мови, дійшли вулицею Інститутською від Ради до фан-зони Євро-2012. Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов закликав усіх прийти о 17.00 під Верховну Раду для проведення безстрокового пікету на підтримку української мови.

Сьогодні, 5 червня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. У пояснювальній записці до законопроекту мовиться, що в разі його ухвалення російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України.
XS
SM
MD
LG