Доступність посилання

ТОП новини

ЄС не відкладає угоди про асоціацію, та в Україні проблеми з верховенством права – єврокомісар


Штефан Філе (л), на архівному фото з Президентом України Віктором Януковичем (л)
Штефан Філе (л), на архівному фото з Президентом України Віктором Януковичем (л)
Комісар ЄС із розширення і європейської політики сусідства Штефан Філе заперечив у середу, що Європейський Союз відкладає підписання угоди про асоціацію з Україною.

Як сказав він у Європарламенті в Брюсселі на семінарі для журналістів із країн-учасниць програми ЄС «Східне партнерство», вже парафовану угоду зараз готують до підписання, і у зв’язку з цим виникає питання про наявність політичних умов для такого підписання й подальшої ратифікації цієї угоди.

За його словами, ці політичні умови «ніколи не були пов’язані з одним іменем», а пов’язані з тим, що Україна досі так і не втілила принцип верховенства права і ще деякі принципи, передбачені угодою.

Штефан Філе сподівається, що Україна все ж почне виконувати ці принципи угоди до її підписання.

Єврокомісар додав, що Євросоюз турбує в Україні ціла низка проблем, серед яких справа колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яку в ЄС вважають політичною, а не кримінальною.

Але, додав він, це не єдиний момент, який викликає в Брюсселі занепокоєння. Зокрема, сказав він, до таких моментів належить також свобода висловлювання – за її індексом Україна не робить поступу, а скочується донизу.
XS
SM
MD
LG