Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані колишнього посла у США визнали відповідальним за суперечливий меморандум


Розслідування у Пакистані встановило, що таємний меморандум із проханням до США відвернути нібито планований військовий переворот в Ісламабаді дійсно написав колишній посол у Вашингтоні, повідомила сьогодні комісія Верховного суду Пакистану, що вела це розслідування.

Через це колишнього посла Хусейна Хаккані викликали до Верховного суду Пакистану, де він мав би з’явитися через два тижні.

Колишній посол, який наприкінці минулого року подав у відставку через скандал із меморандумом, авторство якого приписували йому, і залишився жити у США, у відповідь оприлюднив заяву, в якій назвав звіт комісії «політизованим і однобічним».

Хусейн Хаккані – один із наближених президента Пакистану Асіфа Алі Зардарі, цивільну владу якого значно послабив той скандал, що викликав невдоволення потужних і впливових у країні військових кіл.

У непідписаному документі, зміст якого оприлюднили під кінець минулого року, містилися звинувачення, що військові Пакистану готують переворот, зазнавши публічного приниження, коли Сполучені Штати без їхнього відома безперешкодно знищили на пакистанській території провідника терористичної мережі «Аль-Каїда» Усаму бін Ладена в травні того року, і прохання до Пентагону запобігти цим планам.
XS
SM
MD
LG