Доступність посилання

ТОП новини

Урожай зерна перевищить 45 мільйонів тонн – Українська аграрна конфедерація


Леонід Козаченко
Леонід Козаченко
Цьогорічний урожай зерна перевищить 45 мільйонів тонн. Про це заявив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

За його словами, це на 7–8 мільйонів тонн менше, ніж минулого року. Водночас, як зазначив Козаченко, на експорт цього року може піти близько 25 мільйонів тонн зерна.

«Вперше в новітній історії України ми на початок нового сезону маємо близько 12 мільйонів тонн залишків із минулого року. Їх треба додати до того, що ми отримаємо з нового врожаю, таким чином, ми отримаємо понад 60 мільйонів тонн зернових. Це величезна кількість, яка дасть нам можливість експортувати не менше ніж 25 мільйонів тонн зерна», – сказав він.

Також в Українській аграрній конфедерації прогнозують цього року рекордний урожай кукурудзи – від 22 до 25 мільйонів тонн.

Окрім того, як розповів Козаченко, цього року українським фермерам буде значно легше, ніж раніше, прогнозувати свої фінансові статки та уникати можливих спекуляцій із цінами. Це пов’язано з тим, що 6 червня Чиказька торгова палата – товарна біржа в складі CME Group – вперше почала працювати на українському ринку й уклала контракт на українську продовольчу пшеницю з Чорноморського регіону.

У 2011 році Україна зібрала рекордний урожай у 56,7 мільйона тонн зерна. Збір урожаю в Україні починається за тиждень.
XS
SM
MD
LG