Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії різко зростає насильство – спостерігачі ООН


Норвезький генерал Роберт Муд, архівне фото
Норвезький генерал Роберт Муд, архівне фото
Голова місії спостерігачів ООН у Сирії генерал Роберт Муд заявив сьогодні, що за останні десять днів у цій країні різко зросло насильство – і з боку урядових військ, і з боку сил повстанців, і це нині становить «значну загрозу» для спостерігачів

Виступаючи в ООН, він додав, що, як виглядає, наразі жодна зі сторін не має наміру йти на примирення, щоб покласти край сирійському конфліктові.

Також сьогодні правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила силові структури сирійської влади і проурядові ополчення в сексуальному насильстві стосовно чоловіків, жінок і дітей.

Як мовиться в новому звіті організації, такі акти насильства стаються і у в’язничних установах для затриманих, і в перебігу рейдів військ і ополчень по населених пунктах Сирії.

Інша правозахисна організація Amnesty International уже звинувачувала владу Сирії і її прихильників у тому, що «повсюдне і систематичне насильство» проти цивільного населення, до якого можуть бути причетні військові і проурядові ополченці, є «елементом державної політики з метою залякати і помститися всім, хто підтримує опозицію».

У протестах у Сирії проти влади авторитарного президента Башара аль-Асада і їхньому придушенні, що тривають уже 15 місяців, загинули, за останніми оприлюдненими оцінками ООН, із обох сторін конфлікту понад 10 тисяч людей, у першу чергу цивільних.
XS
SM
MD
LG