Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд схвалив понад 96% зразків українських сирів


Росспоживнагляд схвалив понад 96% зразків сирів українських виробників, які експортують до Росії, повідомляє прес-служба відомства в понеділок.

«До лабораторії ФБУОЗ «Центр гігієни та епідеміології в місті Москві» Росспоживнагляду надійшло 107 зразків сиру виробництва ПП КФ «Прометей» (філія «Менського сиру»), ТОВ «Гадячсир», ПрАТ «Пирятинський сирзавод», ПАТ «Дубномолоко», з яких повністю досліджено 91 зразок продукції. У результаті на 88 зразків видано експертні висновки про відповідність санітарно-епідеміологічним правилам та нормативам», – зазначено в повідомленні.

Росія в лютому заборонила ввезення на свою територію і реалізацію на ній сирів загалом семи українських виробників, звинувативши їх у використанні рослинних компонентів, зокрема, пальмової олії. Українська сторона заперечила це. Після перевірок цих підприємств Росспоживнагляд уже не згадував про рослинні жири, але почав звинувачувати українські підприємства в інших порушеннях російських технічних норм, таких, як російські вимоги до форми, розмірів, маси тощо, і висунув вимогу усунути ці порушення.

Після тривалих переговорів і перевірок підприємств, яким було заборонено постачання продукції, Росспоживнагляд у середині квітня заявив про зняття обмежень. Проте російське санітарне відомство надало дозвіл на ввезення невеликої партії українського сиру лише в 20-х числах травня після лабораторного аналізу.
XS
SM
MD
LG