Доступність посилання

ТОП новини

В Україні немає проблем з російською, чого не скажеш про українську в Росії – посол Єльченко


В Україні немає проблем з російською мовою, чого не можна сказати про становище української мови в Росії, заявив посол України в Росії Володимир Єльченко.

«У нашій державі у сфері спілкування російській мові належить значне місце, і, хотів би особливо підкреслити, – в Україні ніколи не було проблем з російською мовою або її використанням», – сказав Єльченко, як повідомляє агентство УНІАН.

Водночас у Росії немає жодної школи, де б стаціонарно викладалася українська мова, і не існує жодного видання українською мовою, зазначив посол.

Крім того, посол наголосив, що в Україні завжди була і є можливість вдосконалювати російську мову. Водночас він наголосив, що проблема зі статусом мови має бути вирішена з ухваленням закону «Про засади державної мовної політики».

Законопроект «Про засади державної мовної політики», розроблений регіоналами Колесніченком та Ківаловим, в якому йдеться, за словами його авторів, про захист інших мов на території України. 5 червня Верховна Рада ухвалила законопроект «Про засади державної мовної політики» у першому читанні.
XS
SM
MD
LG