Доступність посилання

ТОП новини

Свідок Коляда каже, що Луценко не порушував закону


Колишній заступник міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Петро Коляда заявив, що не бачив жодних порушень закону з боку свого тодішнього керівника, зокрема, і в справі отруєння Ющенка. Про це він заявив на засіданні Печерського суду Києва, який розглядає справу за обвинуваченням Юрія Луценка в організації незаконного стеження за фігурантами справи про отруєння третього Президента Віктора Ющенка.

«Жодних порушень закону з боку Луценка. зокрема, і в цій справі, я не бачив. Юрій Луценко за своєю посадою не був керівником оперативної служби, і не давав їй доручень щодо оперативно-розшукових дій. Особисто мені він говорив, що справа Ющенка його не цікавить», – сказав він.

Також Петро Коляда наголосив, що за фігурантами отруєння Віктора Ющенка стежили в рамках оперативно-розшукової справи категорії «злочин», яка мала термін давності 15 років. А відтак продовжувати її не було потреби. Юрія Луценка звинувачують саме в незаконному продовженні стеження за особами, які були на вечері, де Ющенка, як припускають, отруїли діоксином.

Сьогодні Печерський районний суд Києва продовжує допит свідків у справі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Луценка, засудженого раніше до 4 років за ґратами у справі про надання квартири його водієві, звинувачують у незаконному стеженні за фігурантами справи отруєння третього Президента Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG