Доступність посилання

ТОП новини

«Росспоживнагляд» дозволяє поставки сиру п’ятого виробника з України


Російська Федеральна служба нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини («Росспоживнагляд») повідомила в понеділок, що вирішила дозволити поновити постачання сирів на російський ринок уже п’ятому з українських виробників, яким це раніше заборонили, – підприємству «Рось», філія «Охтирський сирокомбінат».

Так вирішили за підсумками інспекції, яку комісія «Росспоживнагляду» провела на початку місяця на цьому і ще одному підприємстві, Лозівському молочному заводі, мовиться в повідомленні російського органу.

Про результати інспекції другого з цих сировиробників наразі не повідомлено.

Крім того, інформує «Росспоживнагляд», там схвалили 95 із 98 досліджених зразків продукції інших чотирьох українських сировиробників, яким дозволили поновити постачання на російський ринок раніше, – «Прометею», філія «Менський сир», а також «Гадячсиру», Пирятинського сирзаводу й «Дубнемолока».

Росія в лютому заборонила ввезення на свою територію і реалізацію на ній сирів загалом семи українських виробників, звинувативши їх у використанні рослинних компонентів, зокрема, пальмової олії. Українська сторона заперечила це. Після перевірок цих підприємств «Росспоживнагляд» уже не згадував про рослинні жири, але почав звинувачувати українські підприємства в інших порушеннях російських технічних норм, таких, як російські вимоги до форми, розмірів, маси тощо, і висунув вимогу усунути ці порушення.

В Україні оглядачі називали претензії російської сторони політично мотивованими.
XS
SM
MD
LG