Доступність посилання

ТОП новини

Ємен вимагає від України повернення грошей, сплачених за танки – газета


Збройні протистояння почалися у Ємені минулого року
Збройні протистояння почалися у Ємені минулого року
Ємен вимагає від України повернення грошей за контрактом, підписаним із «Укроборонпром» минулого року і не виконаному «з навігаційних причин». Про це пише газета «Комерсант-Україна».

За даними видання, з такою метою в понеділок в Україну прибув племінник колишнього президента Ємену Алі Абдалли Салеха Тарік Салех. Про його прибуття в Україну повідомила газета Yemen Post.

«Під час масових протестів проти режиму президента Алі Абдалли Салеха влада Ємену уклала з Україною договір на поставку військової техніки, що включало важку зброю й танки. Однак її не доставили замовникові з навігаційних причин», – мовиться у статті «Комерсанта».

Джерело видання повідомило, що неофіційний характер візиту Салеха, ймовірно, пояснюється тим, що контракт міг укладатися не з Міноборони Ємену, а через фірму-посередника.

Натомість керівник апарату генерального директора «Укроборонпрому» Олег Кошелев заявив виданню, що Україна не має контрактів щодо поставок важкої техніки в Ємен. «Останні подібні контракти з Єменом були закриті в 2004 році. Єменські газети, ймовірно, переплутали Україну з однією з країн колишнього СРСР», – сказав Кошелев.

Збройні протистояння між опозицією й урядовими силами почалися у Ємені у січні минулого року і тривали понад рік. У квітні Алі Абдалла Салех, який керував Єменом більше ніж 30 років, склав із себе повноваження в обмін на гарантії недоторканності для себе й членів своєї родини.

У неділю інтернет-сайт єменського англомовного тижневика Yemen Post повідомив про прибуття до України у зв’язку з непоставленим озброєнням племінника колишнього президента Ємену з посиланням на сайт іншої єменської газети, «Аль-Агалі», яка, в свою чергу, посилається на свої неназвані «поінформовані джерела».
XS
SM
MD
LG