Доступність посилання

ТОП новини

Під час Євро-2012 істотних порушень правопорядку не було – МВС та СБУ


У період проведення Євро-2012 в Україні не зафіксовано серйозних правопорушень та ситуацій, пов’язаних із загрозою тероризму. Про це сьогодні повідомили у Міжвідомчому штабі з питань безпеки (Україна – Польща).

За словами керівника Штабу Олександра Бірсана, охорону правопорядку у приймаючих українських містах забезпечували понад 240 тисяч правоохоронців та військовослужбовців внутрішніх військ. Уперше українські спецслужби подбали про безпеку повітряного простору над містами, що приймали турнір, повідомив Бірсан.

За його словами, до Міжвідомчого штабу з питань безпеки входили Оперативні штаби МВС, міністерства з питань надзвичайних ситуацій, Антитерористичний штаб при СБУ та регіональні безпекові центри.

Оперативний штаб МВС у Києві працював цілодобово, постійно обмінюючись оперативною інформацією з іноземними колегами, повідомив Радіо Свобода заступник міністра внутрішніх справ Віктор Рятушняк.

«З Оперативного штабу МВС ми розкривали злочини, скоєні у фан-зонах приймаючих міст. Фактично, наша серйозна сучасна техніка дозволяла прийняти усю інформацію не тільки з місць, а й оперативні звіти наших колег і відповідно допомагала нашим колегам розкривати злочини».

За час проведення фінальної частини Євро-2012 до Служби безпеки України надійшло 17 повідомлень щодо терористичної загрози, але жодне з них не підтвердилось.

Українські правоохоронці та спецслужби у рамках підготовки і проведення чемпіонату співпрацювали з колегами з країн, чиї футбольні команди взяли участь у турнірі Євро-2012: усього в Україні працювали 130 поліцейських з 16 країн, чиї футбольні збірні взяли участь у турнірі. Понад 1000 іноземних уболівальників отримали медичну допомогу.
XS
SM
MD
LG