Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко в лікарні збільшила активність спілкування з гостями – пенітенціарна служба


Державна пенітенціарна служба заявила в понеділок, що, за її підрахунками, колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, яка засуджена за перевищення повноважень при укладенні газових угод із Росією, але нині перебуває в лікарні, вже за час лікування провела з гостями понад 122 години.

Із 9 травня, відколи Тимошенко перебуває в Центральній клінічній лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, «її активність у спілкуванні з гостями, порівняно з часом перебування в колонії, значно збільшилась», мовиться в повідомленні.

За даними пенітенціарної служби, з 9 травня по 28 червня Тимошенко провела 32 зустрічі з захисниками і 9 зустрічей із іноземними політиками, а також 2 побачення з рідними.

Із боку німецьких та українських лікарів заперечень щодо цих контактів та навантажень не було, наголошено в повідомленні.

Водночас пенітенціарна служба нагадала, що за цей же період Тимошенко неодноразово відмовлялась від участі у судових засіданнях у її справах.

Крім того, пенітенціарна служба додала, що наразі не отримувала звернень про дозвіл зустрітися з ув’язненою ні від прем’єр-міністрів Італії чи Іспанії, про бажання яких щодо такої зустрічі повідомляла преса, ні від послів цих країн.

Тимошенко потрапила до лікарні через серйозні проблеми зі здоров’ям, зокрема, з хребтом, через які їй під час перебування в колонії, за повідомленнями, було надто важко рухатися. Унаслідок лікування, як повідомляли, її стан помітно поліпшився.
XS
SM
MD
LG