Доступність посилання

ТОП новини

Представник НАТО говоритиме про лікування Тимошенко з Януковичем


Президент Парламентської асамблеї НАТО Карл Ламерс, Харків, 3 липня 2012 року
Президент Парламентської асамблеї НАТО Карл Ламерс, Харків, 3 липня 2012 року
Президент Парламентської асамблеї НАТО Карл Ламерс вимагає, щоб Юлії Тимошенко дали дозвіл на виїзд за кордон для лікування. Про це він заявив біля клініки «Укрзалізниці» в Харкові після спілкування з ув’язненою колишнім Прем’єр-міністром.

За словами Ламерса, про можливість лікування Тимошенко за кордоном він збирається говорити в середу на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем.

«Я ставлю вимогу і в той же час прошу, щоб Тимошенко випустили за кордон на проходження лікування, зокрема, в Німеччину. І вона сама сказала: «Так, я згодна на це і згодна після повного одужання повернутися до України», – наголосив Ламерс.

На запитання Радіо Свобода про юридичну складову цього питання Ламерс відповів: «Юлія Тимошенко сама повідомила про декілька шляхів, можливостей для здійснення тимчасового звільнення для лікування. Президент це може зробити у різні способи, наприклад, шляхом акту помилування, і таким чином він міг би послати гуманний сигнал і дати можливість Юлії Тимошенко скористатися шансом відновити своє здоров’я там, де вона відчуватиме довіру до лікарів, і повернутися назад у свою країну. А правові передумови для цього у Президента можуть знайти».

Крім того, за словами Ламерса, Тимошенко сказала йому, що відчуває, що на її лікарів чиниться певний тиск.
XS
SM
MD
LG