Доступність посилання

ТОП новини

Підсумок зустрічі «Групи друзів Сирії» в Парижі: Башар Асад повинен піти


У провінції Алеппо на півночі Сирії 2 липня 2012 року: боєць опозиційної Сирійської вільної армії оглядає знищену техніку урядових військ
У провінції Алеппо на півночі Сирії 2 липня 2012 року: боєць опозиційної Сирійської вільної армії оглядає знищену техніку урядових військ
Башар Асад повинен піти з посади президента Сирії і не повинен брати участі у створенні перехідного уряду – таку солідарну думку висловили учасники зустрічі «групи друзів Сирії», яка завершилася в Парижі цієї п’ятниці.

Учасники звинувачують режим Асада у масових вбивствах мирних громадян і переслідуванні політичної опозиції.

Присутні на цій зустрічі були представники понад 100 держав, включно зі США і провідними країнами ЄС, а також сирійська опозиція.

Державний секретар США Гілларі Клінтон закликала ООН ухвалити резолюцію про політичний перехід у владі Сирії шляхом впровадження санкцій проти президента Башара Асада та його оточення, а президент Франції Франсуа Олланд – збільшити обсяги гуманітарного постачання до Сирії і підтримати сирійську опозицію, надавши їй засоби сучасного зв’язку.

Представники США, Франція, Велика Британія суворо розкритикували Росію та Китай за їхнє перешкоджання міжнародним зусиллям з урегулювання в Сирії. Учасники зустрічі «Групи друзів Сирії» поклали на Росію та Китай відповідальність за невпинні вбивства мирних громадян у Сирії.
XS
SM
MD
LG