Доступність посилання

ТОП новини

Ведучий російського «Першого каналу», який заявив про «насильницьку українізацію», звільнився


Ведучий російського телевізійного Першого каналу Петро Толстой, який у прямому ефірі, коментуючи ухвалення в Україні «мовного законопроекту», заявив про «насильницьку українізацію», звільнився з телеканалу. Про це пише щоденник «Комерсант-Україна».

З понеділка, як пише видання, Толстой більше не є працівником каналу. Про запуск програми в новому форматі Толстой повідомив наприкінці чергового «Недільного часу». Він зазначив, що в наступному сезоні програму буде робити нова команда.

У випуску 8 липня Петро Толстой перед запуском сюжету, зокрема, заявив: «Показово, що за роки насильницької українізації, коли в країні, де живе понад 20 мільйонів росіян, примусово всюди насаджувалася українська мова й перекручувалася російська історія, прищеплювалася брехня про геноцид українців і про героїзм бандерівців, не було з боку російськомовних і сотої частки таких пристрастей, як сьогодні».

Як інформує «Комерсант-Україна», сюжет зробив кореспондент українського представництва «Першого каналу» Віталій Кадченко, однак підводки до кожного сюжету ведучий готує самостійно.

На початку цього тижня МЗС України звернулося до іноземних ЗМІ з закликом дотримуватися «виваженості у коментарях щодо трактування історії, мовної та гуманітарної політики держави».
XS
SM
MD
LG