Доступність посилання

ТОП новини

Ще один депутат від Народної партії відкликав свій голос за мовний закон


Народний депутат з парламентської фракції Юрій Литвин відкликав свій голос за Закон «Про засади державної мовної політики», який Верховна Рада ухвалила 3 липня 2012 року. Про це йдеться в його заяві на ім’я голови Верховної Ради України, повідомили у прес-службі фракції. За словами Литвина, він не голосував особисто за цей закон.

«В мене є особисте бачення засад державної мовної політики, яке мені не дали змоги реалізувати під час розгляду в другому читанні проекту закону про засади державної мовної політики на вечірньому засіданні 3 липня поточного року. Проте відбулося голосування за участі моєї картки на підтримку цього законопроекту. Враховуючи викладене, прошу вважати мій голос «за» недійсним», – йдеться у заяві депутата Литвина.

3 липня Рада ухвалила закон «Про засади державної мовної політики», ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком. Його було ухвалено 248 голосами.

Водночас опозиція заявила, що закон ухвалено з порушеннями, депутатів відкликали свої голоси. Зокрема, заявив про відкликання свого голосу заступник спікера Микола Томенко, оскільки його карткою голосував не він, а інший народний депутат. Свій голос відкликав депутат від НУНС Ігор Палиця, троє депутатів від Парті регіонів – Орест Муц, Петро Писарчук та Василь Чуднов, і депутати від Народної партії Микола Шершун, Катерина Ващук, Сергій Терещук, Василь Шпак та Василь Черній.
XS
SM
MD
LG