Доступність посилання

ТОП новини

Строк давності у справі Луценка перервано іншим злочином – держобвинувачення


Державне обвинувачення у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка вважає, що строки давності для притягнення до відповідальності екс-глави МВС за службове недбальство під час продовження оперативно-розшукової справи щодо водія екс-заступника глави СБУ не звершується, оскільки були перервані скоєнням Луценком іншого злочину.

«Як відомо, закон обмежує терміни, протягом яких людина може бути притягнута до відповідальності. Але закон також визначає, що завершення давності переривається, якщо до завершення визначених законом строків особа скоює новий злочин. У такому разі обчислення давності починається з дня скоєння нового злочину. Це стосується і справи Луценка також», – пояснив представник держобвинувачення Віктор Клименко.

20 липня на судовому засіданні Печерського районного суду прокуратура перекваліфікувала обвинувачення Луценка у справі, пов’язаній з отруєнням третього президента України (2005-2010) Віктора Ющенка зі статті про зловживання владою або службовим становищем на статтю про службове недбальство. Таким чином, прокуратура «пом’якшила» обвинувачення, оскільки максимальне покарання за службове недбальство – це позбавлення волі строком до 3 років, тоді як зловживання владою передбачає більш сувору санкцію. Адвокат екс-міністра Олексій Баганець вважає, що справу щодо його підзахисного за зміненим звинуваченням може бути закрито вже в серпні поточного року у зв’язку із завершенням терміну давності.

27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Луценка затримали 26 грудня 2010 року.
XS
SM
MD
LG