Доступність посилання

ТОП новини

Підсудні в справі Луценка Тарасенко й Павленов просять суд виправдати їх


Колишні співробітники МВС Володимир Тарасенко та Олег Павленов, які разом із Юрієм Луценком є обвинуваченими у справі про організацію незаконного стеження, просять Печерський районний суд Києва виправдати їх. Про це вони заявили під час судових дебатів.

«Нове обвинувачення нас у недбалості – це просто «фількина грамота», і це все відбувається для притягнення нас до кримінальної відповідальності з надуманих причин», – сказав Тарасенко. Він також висловив упевненість, що опинився на лаві підсудних за відмову свідчити проти колишнього міністра Луценка на стадії досудового слідства.

Як наголосив на засіданні Олег Павленов, у суду немає, зокрема, й записів телефонних розмов, які могли б бути доказами незаконності стеження за фігурантами справи про отруєння третього Президента Віктора Ющенка. «Нас обвинувачують у прослуховуванні телефонів Давиденка (Валентин Давиденко – потерпілий у справі – ред.). Ваша честь, пошукайте записи і розшифровки розмов або номери телефонів, які прослуховували. Їх немає!» – наголосив Павленов.

Він додав, що слідчі прокуратури пропонували йому домовитися: давати конкретні покази і при цьому стати у справі свідком, а не обвинуваченим.

Раніше сьогодні держобвинувачення у справі попросило суд призначити Луценкові покарання у вигляді 2,5 років за ґратами.
XS
SM
MD
LG