Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії штрафують футболіста-опозиціонера Каладзе


Каха Каладзе на одному з мітингів «Грузинської мрії», архівне фото
Каха Каладзе на одному з мітингів «Грузинської мрії», архівне фото
Міський суд столиці Грузії Тбілісі наклав у п’ятницю на колишнього футболіста, а нині діяча опозиційної коаліції «Грузинська мрія» Каху Каладзе штраф на суму в майже 17 мільйонів ларі, або ж понад 83 з половиною мільйони гривень (понад 10 мільйонів 300 тисяч доларів).

Це п’ятиразова сума від понад 3 мільйонів 300 тисяч ларі, що їх Каладзе раніше зняв готівкою зі своїх рахунків і, заявивши раніше про свої виборчі наміри, не задекларував, на що підуть ці кошти, як того вимагає грузинське законодавство, і відмовився на вимогу Служби державного аудиту пояснити мету використання цих коштів.

Також суд наклав арешт на всі активи Каладзе.

Діяч повинен сплатити штраф протягом тижня, але має дві доби, щоб оскаржити рішення суду.

Каха Каладзе відкидає всі звинувачення і каже, що офіційно ще не реєструвався кандидатом на парламентські вибори в жовтні, тому не збирається звітуватися, як він тратить свої гроші, тому цей штраф платити не буде.

У четвер Служба фінансового аудиту висунула Каладзе, а також лідерові «Грузинської мрії», підприємцеві-мільярдеру Бідзіні Іванішвілі, вимогу повернути на свої рахунки зняті з них у передвиборний період без пояснень великі суми, але ті відмовилися.

Наприкінці минулого місяця Тбіліський міський суд уже накладав арешт на рахунки Каладзе, коли його запідозрили в «сумнівних операціях із готівкою і легалізації незаконних прибутків».

У травні Каха Каладзе, який останні 11 років грав в італійських клубах «Мілан» і «Дженоа», оголосив про завершення спортивної кар’єри і відразу ж став одним із чільних діячів опозиційного руху «Грузинська мрія», створеного Бідзіною Іванішвілі з відверто заявленою метою усунути президента Міхеїла Саакашвілі і його владу. Діяльність цього руху наражається на численні дії органів влади Грузії, які звинувачують його представників у постійних порушеннях законів.
XS
SM
MD
LG