Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані вже не менш як півтори сотні загиблих у землетрусі


Місто Варазган в іранській провінції Східний Азербайджан після землетрусу 11 сераня 2012 року
Місто Варазган в іранській провінції Східний Азербайджан після землетрусу 11 сераня 2012 року
Міністр внутрішніх справ Ірану Хасан Гадамі повідомив у суботу про не менш як 153 загиблих і близько 700 поранених унаслідок землетрусу, що стався цього дня на північному заході країни.

Із повідомлень випливає, що число жертв вочевидь іще зростатиме. Зокрема, надходять усе нові дані про тяжко потерпілі села в регіоні, найбільш ураженому стихією.

У місті Агар в іранській провінції Східний Азербайджан, що неподалік епіцентру землетрусу, інформують про понад 60 сіл, які зазнали значних руйнувань і нагально потребують допомоги. Зокрема, за першими повідомленнями, шість сіл зруйновані повністю, ще близько 60 зазнали руйнувань на 50–70 відсотків.

Правоохоронці повідомляють, що тільки в самому місті Агар загинули не менш як 20 людей і, за оцінками, кількість загиблих сягне 40. Іще про принаймні 30 загиблих повідомляють із міста Варазган цієї ж провінції.

У всьому регіоні значною мірою вийшов із ладу телефонний та інший дротовий зв’язок, і оцінити весь обсяг втрат наразі важко. З деякими селами вдається зв’язатися на радіо, до інших посилають вертольоти.

Два сильні поштовхи землетрусу сталися в суботу з відступом в 11 хвилин, за ними була низка слабших. За даними сейсмологічного центру Тегеранського університету, епіцентр був за 60 кілометрів від Табриза, а магнітуда найбільших поштовхів становила 6,2 і 6,0. Геологічна служба США, яка спостерігає за землетрусами в усьому світі, оцінила ці поштовхи у 6,4 і 6,3.

Землетрус відчувався досить потужним і на більшій відстані від епіцентру, зокрема, у Вірменії і в її столиці Єревані, де люди теж вибігали з будинків на вулиці. За словами вірменських урядовців, у їхній країні, за попередніми даними, внаслідок цього землетрусу немає жертв, значних травм чи руйнувань.

Так само землетрус був добре відчутний і в частинах Азербайджану, і звідти теж не повідомляють про жертви чи значні руйнування.
XS
SM
MD
LG