Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь відкидає попередження Швеції бути обережними в цій країні


Речник Міністерства закордонних справ Білорусі Андрій Савіних назвав сьогодні «наклепом» заяву посольства Швеції, що громадяни цієї країни мають бути обережними під час перебування в Білорусі.

За його словами, та заява доводить, що шведи «зовсім не розуміють Білорусь», і в цій країні «неможливі» такі інциденти, про які попередило посольство.

Минулого тижня посольство Швеції в Мінську повідомило на своєму сайті, що отримало погрози на адресу шведських громадян у Білорусі, і у зв’язку з останніми подіями між двома країнами, зокрема, висилкою з Мінська посла Швеції, «для шведів є підстави бути особливо пильними і виявляти обережність», перебуваючи в Білорусі. Тому посольство порадило шведам у цій країні не виявляти своєї належності, наприклад, шведською символікою тощо.

Дипломатичний конфлікт між Білоруссю та Швецією почався на початку минулого місяця, коли двоє громадян Швеції, нелегально перетнувши білоруський кордон на легкому літаку, скинули у двох місцях країни «десанти плюшевих ведмедиків» – іграшки на парашутах, до яких були прикріплені заклики до свободи слова. Незабаром після «плюшевого десанту» МЗС Білорусі заявив, що не продовжує акредитацію посла Швеції Стефана Ерікссона.
XS
SM
MD
LG