Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові невідомі вночі розгромили «мовний майдан» – активісти


У Харкові в ніч на середу невідомі напали на учасників безстрокової акції противників закону «Про засади державної мовної політики», розповідають активісти.

«Близько 01.15, незабаром після того як в саду Шевченка (місце акції – ред.) вимкнули світло, до місця розташування акції підбігли шестеро хлопців міцної статури у спортивних костюмах з капюшонами. Вони зламали і вкрали чотири прапори, зрізали, частково зіпсували, частково вкрали агітаційні матеріали і речі. Наші активісти одразу ж викликали міліцію, але вона приїхала пізніше, ніж через годину. Цікаво, що співробітників міліції поблизу не було, хоча до цього патрульна машина цілодобово чергувала поряд з нашою акцією від самого її початку», – розповів один із учасників акції Дмитро Пилипець.

Він також повідомив, що акція поновиться протягом кількох годин – щойно активісти оновлять плакати і куплять нові прапори.

«Поки що у нас немає судової заборони, будемо стояти там само, біля пам’ятника Шевченку. Заборонять – перейдемо на нове місце. Але владі не вдасться змусити нас припинити акцію», – наголосив Пилипець.

Харківський «мовний майдан» був змушений тричі «переїжджати» через те, що Харківський окружний адміністративний суд задовольняв адміністративні позови Харківської міської ради і забороняв проведення безстрокової акції противників закону «Про засади державної мовної політики».
XS
SM
MD
LG